Hoe krijg je je man zo ver dat hij aan bewustwording gaat doen? Een blog voor VROUWEN!

Hoe krijg je je man zo ver dat hij aan bewustwording gaat doen? (een blog voor vrouwen)

Deze blog is niet bestemd voor de vrouw die zich rijk mag prijzen omdat ze in het bezit is van een bewuste man die ervaring heeft met zelfonderzoek! Dit is voor de vrouwen die NIET zo’n man hebben en dat wel graag zouden willen. Het liefst geen andere, maar gewoon hun eigen leuke man die ineens ziet waarom bewustwording zo LEVENSVERRIJKEND kan zijn.

 

 

Hallo vrouw,

 

Hoe is het voor jou dat je geliefde vriend/man nauwelijks iets wilt weten van dat wat jou boeit? Als jij vertelt over jouw geweldige ervaringen die je opdeed tijdens een cursus, luistert hij maar een beetje. Je ziét dat hij met zijn gedachten mijlenver weg is. Je grapt of hij nu aan voetbal zit te denken, waarop hij lacherig zegt dat hij wel luisterde, maar ook dacht aan iets anders. Jij lacht, maar voelt pijn.

 

Misschien heb je steeds vaker woorden over een cursus die je graag wilt volgen en waarvan je denkt dat het ook goed voor hem zou zijn. Want je ziét dat hij eigenlijk niemand heeft om mee te praten, behalve met jou.

En je wordt er een beetje moe van dat hij in een ruzie altijd jou van alles verwijt, terwijl het zo duidelijk is dat hij alles op jou projecteert.

 

En toch hou je van hem.

 

Je gelooft dat mannen hun eigen weg willen ontdekken en durft niet altijd meer iets te zeggen. Want hij weet ook altijd precies te vertellen waarom hij het niet wil. En eigenlijk, begrijp je dat wel. Zijn sterk onderbouwde theoretische twijfels over bepaalde cursussen vind je ook best interessant...

Maar toch knaagt er iets in je.

Je ziet hoe andere mannen in de cursussen waar je naar toe gaat, ook veel aan bewustwording hebben. En soms zit er een man bij die net als jouw man is. Dezelfde manier van praten, doen, zijn! Het gaf je hoop, maar eenmaal thuis wilde joúw man er weer niets van weten. Waarom toch?

 


Hoe zorg je er nou voor dat je man wél een keer meedoet met een cursus?

 

Mijn vrouw (Kitty) ging mij met alle cursussen voor. Vroeger, als ze weer eens met een cursus kwam, had ik áltijd, ja altijd!, ENORME BEDENKINGEN.
En geloof me, ik ben goed in onderbouwen waarom ik iets NIET GOED vind.

 

Ik had het geluk dat ze toch deed wat ze wilde en daar had ik het dan maar mee te doen.

 

Waarom geluk?

 

Ik zag na verloop van tijd dat al die workshops, trainingen en cursussen haar erg goed deden. Met als gevolg dat ik niet achter wilde blijven. En ik haar in de meeste opleidingen ben gevolgd.

 

Dit bleek voor ons noodzakelijk. Als ik dit niét had gedaan waren we ver uit elkaar gegroeid. Er waren dan twee totaal verschillende werelden van beleving ontstaan.

 

 

 

WAT MIJ HEEFT GEHOLPEN

 • De gedachte dat mijn vrouw en ik uit elkaar zouden groeien.
 • Ik was ongelukkig in de situatie. Dit moest veranderen.
 • Ik schaamde me dat ik mijn vrouw niet ‘onder controle’ had. Ik kon nergens mijn zorgen kwijt.
 • Ergens, heel ver weg, was ik toch wel een tikkeltje nieuwsgierig.
 • De gedachte dat ik het ook gewoon eens kon PROBEREN. 

 

 

5 TIPS VOOR DE VROUW DIE VAN HAAR MAN HOUDT:

 

 • Overlaad je man niet met informatie! Hij is niet per direct geïnteresseerd, dus hij zal weinig opnemen.
 • Laat merken dat jij het wel wil en hoe GOED het jou doet!
 • Probeer hem niet over te halen. Dit soort discussies kent alleen verliezers!
 • Laat info slingeren over Schotlandnu. ;-)
 • Het volgende klinkt als herhaling, maar dat is het niet: 
  laat merken dat het jou goed doet én dat je HEM daar niet voor NODIG hebt.

 

Het mannenprogramma van Schotlandnu is een sterk programma voor alle mannen die bewustwording eens willen proberen. Maar ook zeker voor mannen die er al een tijdje mee bezig zijn!

 

Als vrouw ga je hem dapper voor. Laat zien hoe mooi jouw weg is met alle geduld van de wereld! Hou je niet in, maar laat het vuur in jezelf ook niet alles doodbranden. Het is alle moeite waard! Ik kan me voorstellen hoe lastig dit kan zijn...

 

Maar stel je eens voor, dat het lukt! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0